Klimatop FLEX

Tento stropní systém se instaluje do místnosti bez velkého plánování. Patentovaný systém suché výstavby se flexibilně přizpůsobí každému půdorysu . Lze jej instalovat i na sklony střech a mezi dřevěné trámy. Nezáleží také na tom, zda je původní strop betonový nebo dřevěný. V závislosti na požadavcích lze tento klimatický strop instalovat přímo, čímž se výška místnosti sníží pouze o tři centimetry. Alternativně může být zavěšen, aby se vytvořil prostor pro zařízení budovy.

Klimatop FLEX

01

Hodí se do každé místnosti
Je klimatický strop Klimatop FLEX vhodný pro vaši nemovitost? Jsme si tím maximálně jisti, protože systém sádrokartonu se flexibilně přizpůsobí každému půdorysu. Lze ho dokonce pokládat na šikmé střechy a mezi dřevěné trámy. A nezáleží na tom, zda je strop vyroben z betonu nebo dřeva. V závislosti na vašich potřebách lze tento klimatický strop instalovat přímo, čímž se výška místnosti sníží o pouhé tři centimetry. Nebo jej lze svěsit, aby se vytvořil prostor pro zařízení budovy.

02

100% pokrytý strop
Flexibilní sádrokartonový systém aktivuje celý povrch stropu i v nejnakloněnější místnosti. To znamená, že klimatický strop dosahuje stejného výkonu jako konvenční topné systémy avšak s nižšími výstupními teplotami. V konečném důsledku to zvyšuje energetickou účinnost a systém je obzvláště dobře harmonizován s tepelnými čerpadly.

03

Rychle naplánované a dostupné přímo ze skladu
Ostatní stropní systémy – ať už jde o prefabrikované kazety nebo betonové polotovary – musí být precizně předpřipraveny a vyžadují složité plánování. To znamená poměrně dlouhé dodací lhůty. Naproti tomu profily od Klimatop Flex jsou k dispozici kdykoli a lze je snadno upravit na místě.

Vlastnosti

Klimatop Flex

Klimatop FLEX
Aktivní oblast
100%
Výška instalace
od 30 mm
Reakční čas
15 minut
Třída požární odolnosti
až F 30
Akustická optimalizace
Perforovaný strop
Topný výkon *1
75,00 W/m2 dle DIN EN 14037 | Δt 15 K
Chladivý výkon *1,2
75,00 W/m2 dle DIN EN 14037 | Δt 15 K

*1 Vyšší výkony (např. vytápění nad 120 W/m2 a chlazení nad 101 W/m2) jsou možné a závisí na konstrukci, výběru materiálu, teplotě systému, vzdálenosti potrubí a Δt k pokojové teplotě.

*2 Pro dosažení plného chladicího výkonu a vyloučení kondenzace je třeba ze vzduchu v místnosti odstranit vlhkost. Pro odvlhčování postačuje běžně instalovaný ventilační systém pro hygienickou minimální výměnu vzduchu.

Možnosti montáže

Přímá montáž

Klimatop FLEX - přímá montáž
1.
Deska (dřevo, beton, ...)
2.
Nosný profil nebo kontralatě
3.
Profil vedení tepla s integrovaným vedením ohřevu / chlazení
4.
Spodní strop: Klimatop Horní panely

Závěsná montáž

Klimatop FLEX - závěsná montáž
1.
Deska (dřevo, beton, ...)
2.
Odpružení podle požadavku
3.
Nosný profil nebo kontralatě
4.
Profil vedení tepla s integrovaným vedením ohřevu / chlazení
5.
Podhled: Klimatop Top panely

Zaujalo Vás úsporné topení a chlazení ?

Kontaktujte nás

Nabízíme zajištění kompletního servisu včetně
výpočtu pro efektivní rozmístění profilů a montáže.